Jan 30, 2010

PELIK ATAU KURANG BIJAK

Pada Hari Sabtu, pukul lebih kurang 11 lebih aku dlm perjalanan pulang dari Beranang. Kemudian aku sampai di Trafic Light di area Prima Saujana, Kajang.Aku telah melihat kejadian yang pelik tapi rasa mcm kurang pandai gak,haha.

Mcm ni cerita dia, tengah2 aku drive ni adala kereta potong aku, aku saja bawak slow2 sbb tau lampu kt depan tu dah merah. Tiba2 ada sebuah kereta potong pegi kt depan kereta aku, aku biarkan jerla. Masa tu kat depan2 dia ada la kereta gak. Masa tgh tunggu tu, aku ngk org dr tempat penumpang sebelah pemandu td change driver. Owh, dia nk tukar driver la, nk bwk kereta pulakla pastu. Dgn penuh keyakinan dan kepantasan, aku tgk la dia change, tp belum sempat masuk lg kereta dia dh langgar kereta depan.Aku pun pelik la..Dan kerana nak cepat sgt pemandu kat depan td tk tarik handbrake, mana tk langgar kereta depan tu...aduyai..kalau yer pun nk change driver pun, tarik la handbrake tu dulu...

Pelik ade , kurang bijak pun ada..hehe. Ala mungkin tgh dok kalut sgt tu..haha..Aku pun tk mampu nk berkata apa2. Benda dh terjadi didepan mata.Aku sbg pemandu di belakang hanya mampu melihat dan meneruskan perjalan..hehe..

So ni pesanan kpd semua pemandu2 di Malaysia :-

1. Kalau nak change driver kat trafic light , sila tarik handbrake
(dgn ini kereta anda tidak akan bergerak,hehe)

2. Kalau nak change driver, pergila berhenti ditempat yang selamat.
(kalau dh jadi mcm td, ermm bayar jer la,hehe)

3. Kalau nak change driver, change sebelum jalan..hahaha.
(yang kena pk dulu, sapa nk bawak, sapa nk duduk sebelah, hehe)

Okla, aku rasa tu jer kot kisah yang pelik atau kurang bijak..hehe. So, diharap anda semua berhati2lah dijalan raya.PANDU CERMAT SEMUA SELAMAT.

salam dari farid1307

Jan 29, 2010

MUKJIZAT AL-QUR'AN

Very interesting findings of Dr. Tariq Al Swaidan might grasp your attention:

Dr.Tariq Al Swaidan discovered some verses in the Holy Qur'an.That mention one thing is equal to another, i.e. men are equal to women.

Although this makes sense grammatically, the astonishing fact is that the number of times the word man appears in the Holy Qur'an is 24 and number of times the word woman appears is also 24, therefore not only is this phrase correct in the grammatical sense but also true mathematically,i.e. 24 = 24.

Upon further analysis of various verses,he discovered that this is consistent throughout the wholeHoly Qur'an where it says one thing is like another. See below for astonishing result of
the words mentioned number of times in Arabic Holy Qur'an

Dunia (one name for life) 115
Aakhirat (one name for the life after this world) 115

Malaika (Angels) 88 Shayteen (Satan) 88

Life 145 . Death 145

Benefit 50 . Corrupt 50

People 50 . Messengers 50

Eblees (king of devils) 11 . Seek refuge from Eblees 11

Museebah (calamity) 75. Thanks ! 75

Spending (Sadaqah) 73. Satisfaction 73

People who are mislead 17 . Dead people 17

Muslimeen 41 .J Jihad 41

Gold 8 . Easy life 8

Magic 60 . Fitnah (dissuasion, misleading) ! 60

Zakat (Taxes Muslims pay to the poor) 32 .
Barakah (Increasing or blessings of wealth) 32

Mind 49 . Noor 49

Tongue 25 . Sermon 25

Desite 8 . Fear 8

Speaking publicly 18 . Publicising 18

Hardship 114 .... Patience 114

Muhammed 4 . Sharee'ah ( Muhammed's teachings) 4

Man 24. Woman 24

And amazingly enough have a look how many times the following words appear:

Salat 5, Month 12 , Day 365,

Sea 32, Land 13
Sea + land = 32+ 13= 45
Sea = 32/45*100 = 71.11111111%
Land = 13/45*100 = 28.88888889%

Sea + land = 100.00%

Modern science has only recently proven that the water covers
71.111% of the earth, while the land covers 28.889%.
Is this a coincidence? Question is that Who taught Prophet Muhammed (PBUH) all this?
Reply automatically comes in mind ALMIGHTY ALLAH taught him.

This as the Holy Qur'an also tells us this.

Begitulah Mukjizat Al-Quran yang perlu kita ketahui.

Salam dari farid1307

PELATIH BARU

Rosman Diterima Bekerja Sebagai Pelatih Di Sebuah Syarikat Multimedia. Selepas Melaporkan Diri Pada Hari Pertama Dia Masuk Ke Biliknya... Terus Mendail...

"Tolong Buatkan Saya Kopi Cepat!" Katanya Menengking.

"Maaf, Awak Salah Sambungan. Awak Tahu Dengan Siapa Awak Bercakap Ni?" Kata Suara Di Hujung Talian.

"Tidak" Jawab Rosman.

"Saya Pengarah Urusan Syarikat Ini, Awak Tahu?" Balas Suara Itu.

Rosman Terkejut. Barulah Dia Sedar Dia Tersalah Dail. Hajatnya Mahu Menghubungi Kantin.

"Encik Tahu Dengan Siapa Encik Bercakap Ni?" Tanya Rosman.

"Tak, Awak Siapa?" Balas Pengarah Urusan Itu.

"Kalau Tak Tahu Bagus..." Kata Rosman Terus Meletakkan Gagang Telefon.

CERITA PENGANTIN BARU

Sepasang pengantin baru mengalami gangguan kesihatan. Setelah diperiksa
dengan teliti, doktor memberitahu perkara itu disebabkan oleh hubungan seks
yang terlalu kerap.

"Untuk sementara waktu ini, anda berdua dinasihatkan supaya menghadkan
kegiatan seks. Sebaiknya dua kali saja seminggu sahaja. Untuk memudahkan
mengingat, saya sarankan untuk melakukan hubungan ini hanya pada hari yang
bermula dengan huruf S, iaitu Selasa dan Sabtu," saran doktor.

Akan tetapi pada malam ketiga berpuasa dari membuat hubungan itu, sisuami
tidak dapat lagi menahan nafsunya lalu mencumbui isterinya yang sedang
tidur sehingga isterinya terjaga.

"Hari ini hari apa bang?" tanya si isteri.

"Sumaat"

Jan 28, 2010

NAZA BESTARI @ PEUGEOT 206

Kali ini aku nak review kereta yang aku pakai sekarang iaitu Naza Bestari atau nama glamornya Peugeot 206, sedap skit bunyinya. Actually mmg peugeot pun , cuma naza amik tukar namanya..hehe.. meh kite review kereta ni..




Secara keseluruhannya aku rasa kereta ni mempunyai rupabentuk yang menarik walaupun dalam keaadaan standard dan ia akan bertambah cantik jika kita modified bodykit nya.. Tak percaya tgk la kat bawah ni..Aku akan pastikan kereta ni jadi salah satu seperti dibwh..memang tak sabar rasenyer..oklah kite review yer..


1. Yang ni aku penah tgk kat area Ampang. Simple tapi menarik dan cool.




2. Yang ni aku download kat internet. Maxstyle. Not Bad gak die punye Bodykit



3. Yang ni aku memang minat, simple, smart, gempak, cool..haha



4. Yang ni pun ok gak..nampak garang skit..ngk skit..




5. Yang ni pulak aku create sendiri dlm Need For Speed..Aku bg gempak skit..Smart tp bumper tk lepas kot..haha







Aku dh review semua ni, tp aku rasa semua pun lawa giler..nk pilih yg mane ek..haha..aku kena buat kajian yang lebih mendalam..tp aku rasa No. 3 tu smart design.Simple and cool bodykit. Tk garang sgt and modern style. So far so good la..Erm okla semua, aku akan pastikan kereta aku jd camtu..kita tunggu dan lihat apa yg akan terjadi..haha..selamat semua...

salam dari farid1307

INSAN TERISTIMEWA



Di kesempatan ini aku nak memperkenalkan tunang aku Norhidayah Binti Mohamad Ayob aka Rina.Sekarang baru tunang belum kawin lagi. InsyaAllah pada 6 June ni Kitorang kawin..suke tak..mestila suke..hehe..Meh kite review die..hehe..
hah..nilah Rina tunang aku..cantik kan..mestila cantik..die ni seorang yg periang, kadang mcm aku gak..hehe..mcm maner tu..rahsia kami berdua..hehe..bertuah aku dpt die, aku rs tkde org leh ganti die smpi bile2..kalau seminggu tk jumpe, bole giler aku dibuatnya..tu lah kene kawin cepat2..haha..Ni aku review gmbr kitorang berdua..merpati dua sejoli..hehe

hah amcm..aku dh cakap dah..tk cayer..hehe...anyway aku hrp hubungan kitorang kekal smpi keakhir hayat..seronok dapat mengenali die..oklah tu jer kot utk post kali ni, ni aku review die punyer picture lg skali...apapun gud luck untuk semua..Sygkn Rina Sgt2..hehe (sempat lagi ni)..

salam dari farid1307

KEMENANGAN UNITED





Manchester United meneruskan kejayaan dengan mengalahkan Manchester City pada awal pagi semalam. Perlawanan yang bermula hambar tetapi diakhiri dengan kejayaan pasukan pilihan aku iaitu MANCHESTER UNITED>>>>GLORY GLORY MAN UTD..Diharapkan United akan terus dengan kejayann seterusnya. United akan bertemu Arsenal pada hari Ahad ini, satu lagi perlawanan yang penting bagi United. Kemenangan akan memberi tekana kepada Chelsea yang berada diatas, tapi tidak mengapa kerana keyakinan United semakin bertambah sejak akhir2 ini.Untuk penyokong United marilah kita sama2 menyokong United..GLORY GLORY MAN UTD.

salam dari farid1307




Jan 27, 2010

HUBUNGI AKU

Salam untuk Semua..

Anda semua boleh menghubungi saya melalui email yang tertera di bawah:

farid1307@gmail.com

Jan 25, 2010

MANCHESTER UNITED

Glory Glory Manchester United..Inilah Pasukan Pilihan Aku..MANCHESTER UNITED..Untuk EPL la..Pasukan Tempatan pun aku suka gak..Glory Glory Selangor..haha...Wokey..Aku rase semua pun tau pasal pasukan ini, kalu tak tau tu memang tak suke bolalah tu..haha..Tidak dpt di nafikanlah, ramai yang suka dan ramai juga yang tak suka.. yelah kalu semua suka sape nk sokong team lain..btul tk..betul2..Maka dgn itu aku lah yang menjadi penyokong pasukan ini.haha.


Setakat untuk season ini, Man Utd masih lg tak selesa tapi aku yakin tahun ini EPL tetap milik Man Utd..Haha..Biasalah peminat MU mestilah nk MU menang..betul tak.Apepun Man Utd mesti powerlahh..haha..Cukuplah skit sebanyak tentang Man Utd tu..Next time aku tambah byk2 skit..haha..Orait Semua Peminat Man Utd..GLORY GLORY MAN UTD...


Salam dari farid1307