Mar 1, 2010

JUARA PIALA CARLING

Manchester United telah berjaya menewaskan Aston Villa dalam perlawanan akhir Piala Carling semalam. United telah menewaskan Villa dengan jaringan 2 - 1 , dimana gol telah dijaringkan oleh Owen, Rooney dan Milner.Glory Glory Man Utd..hehe..meh kite review gambar2 perlawanan malam semalam...







Feb 9, 2010

HANYA PADAMU LIRIK

Get this widget | Track details | eSnips Social DNA


Hanya pada mu
Ku serahkan segalanya
Kau bertakhta di nurani
Anggun cinta mu abadi
Hanya pada mu
Pertama dan yang terakhir
Pohon cinta ku merendang
Disirami kasih suci

(Korus)
Jiwa ku dipalu gemersik tak terkira
Hampir ku terlena dalam belaian mu
Cinta mu selembut sutera menjadi saksi kasih ku
Tiada dua hanyalah satu kau yang ku cintai
Sekelumit cinta sekurun kerinduan
Ku rempuhi ranjau duka
Membara sehangat api
Terhapus sepi di hati ku
Seulas bibir mu kelu tidak berkata
Namun ada sesuatu
Nurbisa dari mata mu
Terpancar cinta yang sejati
Awan yang berarak saujana membiru
Cerahlah wajah mu di rimba sendu ku
Menjadi hamparan cinta suci

Feb 3, 2010

JOM DAFTAR KAT MUZIK ATTACK

Marilah semua ke laman web ini www.muzikattack.com.

Daftar adalah percuma and beritahulah rakan2 anda, abang, adik, kakak dan kawan kepda kawan2 semua untuk melayari laman web ini.

APA YANG ADA DALAM WEB INI?


MuzikAttack.Com is the place for rising artists to host their mp3s and get exposure.
We showcase unsigned artists, independent labels, and major label artists.


Diharapkaa anda semua enjoy.Terima Kasih.

salam dari farid1307





Jan 30, 2010

PELIK ATAU KURANG BIJAK

Pada Hari Sabtu, pukul lebih kurang 11 lebih aku dlm perjalanan pulang dari Beranang. Kemudian aku sampai di Trafic Light di area Prima Saujana, Kajang.Aku telah melihat kejadian yang pelik tapi rasa mcm kurang pandai gak,haha.

Mcm ni cerita dia, tengah2 aku drive ni adala kereta potong aku, aku saja bawak slow2 sbb tau lampu kt depan tu dah merah. Tiba2 ada sebuah kereta potong pegi kt depan kereta aku, aku biarkan jerla. Masa tu kat depan2 dia ada la kereta gak. Masa tgh tunggu tu, aku ngk org dr tempat penumpang sebelah pemandu td change driver. Owh, dia nk tukar driver la, nk bwk kereta pulakla pastu. Dgn penuh keyakinan dan kepantasan, aku tgk la dia change, tp belum sempat masuk lg kereta dia dh langgar kereta depan.Aku pun pelik la..Dan kerana nak cepat sgt pemandu kat depan td tk tarik handbrake, mana tk langgar kereta depan tu...aduyai..kalau yer pun nk change driver pun, tarik la handbrake tu dulu...

Pelik ade , kurang bijak pun ada..hehe. Ala mungkin tgh dok kalut sgt tu..haha..Aku pun tk mampu nk berkata apa2. Benda dh terjadi didepan mata.Aku sbg pemandu di belakang hanya mampu melihat dan meneruskan perjalan..hehe..

So ni pesanan kpd semua pemandu2 di Malaysia :-

1. Kalau nak change driver kat trafic light , sila tarik handbrake
(dgn ini kereta anda tidak akan bergerak,hehe)

2. Kalau nak change driver, pergila berhenti ditempat yang selamat.
(kalau dh jadi mcm td, ermm bayar jer la,hehe)

3. Kalau nak change driver, change sebelum jalan..hahaha.
(yang kena pk dulu, sapa nk bawak, sapa nk duduk sebelah, hehe)

Okla, aku rasa tu jer kot kisah yang pelik atau kurang bijak..hehe. So, diharap anda semua berhati2lah dijalan raya.PANDU CERMAT SEMUA SELAMAT.

salam dari farid1307

Jan 29, 2010

MUKJIZAT AL-QUR'AN

Very interesting findings of Dr. Tariq Al Swaidan might grasp your attention:

Dr.Tariq Al Swaidan discovered some verses in the Holy Qur'an.That mention one thing is equal to another, i.e. men are equal to women.

Although this makes sense grammatically, the astonishing fact is that the number of times the word man appears in the Holy Qur'an is 24 and number of times the word woman appears is also 24, therefore not only is this phrase correct in the grammatical sense but also true mathematically,i.e. 24 = 24.

Upon further analysis of various verses,he discovered that this is consistent throughout the wholeHoly Qur'an where it says one thing is like another. See below for astonishing result of
the words mentioned number of times in Arabic Holy Qur'an

Dunia (one name for life) 115
Aakhirat (one name for the life after this world) 115

Malaika (Angels) 88 Shayteen (Satan) 88

Life 145 . Death 145

Benefit 50 . Corrupt 50

People 50 . Messengers 50

Eblees (king of devils) 11 . Seek refuge from Eblees 11

Museebah (calamity) 75. Thanks ! 75

Spending (Sadaqah) 73. Satisfaction 73

People who are mislead 17 . Dead people 17

Muslimeen 41 .J Jihad 41

Gold 8 . Easy life 8

Magic 60 . Fitnah (dissuasion, misleading) ! 60

Zakat (Taxes Muslims pay to the poor) 32 .
Barakah (Increasing or blessings of wealth) 32

Mind 49 . Noor 49

Tongue 25 . Sermon 25

Desite 8 . Fear 8

Speaking publicly 18 . Publicising 18

Hardship 114 .... Patience 114

Muhammed 4 . Sharee'ah ( Muhammed's teachings) 4

Man 24. Woman 24

And amazingly enough have a look how many times the following words appear:

Salat 5, Month 12 , Day 365,

Sea 32, Land 13
Sea + land = 32+ 13= 45
Sea = 32/45*100 = 71.11111111%
Land = 13/45*100 = 28.88888889%

Sea + land = 100.00%

Modern science has only recently proven that the water covers
71.111% of the earth, while the land covers 28.889%.
Is this a coincidence? Question is that Who taught Prophet Muhammed (PBUH) all this?
Reply automatically comes in mind ALMIGHTY ALLAH taught him.

This as the Holy Qur'an also tells us this.

Begitulah Mukjizat Al-Quran yang perlu kita ketahui.

Salam dari farid1307